AAA

POLITIKA | 18.06.2017 09:20

Ministar poljoprivrede: Teški dani - treba obezbediti većinu Ani Brnabić u parlamentu

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas da "apsolutno podržava" predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude premijerka, ali da su "teški dani pred njima" jer treba obezbediti većinu u Skupštini Srbije da bi Brnabić bila izabrana na to mesto.

"Videli ste komentare (lidera Jedinstvene Srbije Dragana) Markovića, (predsednika Bošnjačke demokratske zajednice) Muamera Zukorlića. Ovih dana mora jako da se radi. Teška je situacija. Ima onih i u okviru Srpske napredne stranke koji misle da to treba drugačije da izgleda", rekao je za Televiziju Pink Nedimović, koji je i član Predsedništva SNS.
Potpredsednik SNS-a i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je sinoć da su pred Vučićem i strankom problemi koji se tiču obezbedjivanja većine u Parlamentu.

"U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbedjivanje te većine. Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić", rekao je Stefanović.

Nedimović je rekao da "kada dodje do formiranja vlade, porastu apetiti svima".

"Svako bi da bude sve", rekao je Nedimović i ukazao da je Vučić u prvom krugu predsedničkih izbora uzeo 55 odsto glasova birača i da ne vidi u čemu je problem.

Nedimović je kazao da juče Ani Brnabić koja, kako kaže, "vredno radi na pripremanju ekspozea", rekao da akcenat treba da bude na preradjivačkoj industriji, zato što su tu pravi dodatna vrednost.

"Daćemo sve od sebe da ovo izadje onako kako treba", rekao je Nedimović.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ranije je izjavio da mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić nije njegov premijer.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.