AAA

POLITIKA | 18.06.2017 13:30 > 18.06 13:35

SPS će glasati za vladu Ane Brnabić, očekuje četiri mesta u Vladi

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će poslanici te stranke glasati za predlog nove Vlade Srbije koji će izneti mandatarka Ana Brnabić.

Dačić je novinarima pre početka sednice Glavnog odbora stranke kazao da je ta odluka "jednoglasno" doneta na sednici Predsedništva.

"Za Srbiju je važno da se očuva politička stabilnost jer vremena koja dolaze nisu laka. Važno je nastaviti reforme i naš put ka EU, očuvati tradicionalno dobre odnose s Rusijom, Kinom i drugim zemljama i uspostaviti bolje odnose s najvažnijim zemljama Zapada s kojima nemamo uvek iste stavove o nacionalnim pitanjima važnim za Srbiju", kazao je Dačić novinarima u sedištu SPS-a u Beogradu.

Dačić je kazao da nije razgovarao sa liderom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem povodom njegove najave da poslanici te partije neće glasati za vladu na čijem čelu će biti Ana Brnabić. Dačić je rekao da ima još vremena i da će razgovarati s Markovićem o tome.

On je naveo i da je SPS utvrdio kadrovske predloge koji se tiču ministarstava u novoj vladi koje bi trebalo da vode socijalisti.

"Reč je o Slavici Djukić-Dejanović, Aleksandru Antiću, a naš predlog je i da Branko Ružić vodi resor državne uprave i lokalne samouprave, a ja da budem prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova", kazao je lider socijalista.

Po njegovim rečima, SPS je zainteresovan i za ministarstvo ekologije, ako ono bude formirano u novoj vladi.

"Prioritet vlade u narednom periodu biće očuvanje mira i stabilnosti u regionu", kazao je Dačić, poželevši puno uspeha mandatarki Ani Brnabić i da nova Vlada Srbije bude što pre formirana. 

Upitan da li je Žarko Obradović kandidat SPS-a za ministra ekologije, Dačić je kazao da nije bilo razgovora o toj temi unutar stranke.

Lider socijalista je naveo i da nije bilo dileme oko toga da li će SPS nastaviti koalicionu saradnju sa Srpskom naprednom strankom, ocenivši da je SPS doneo "ispravnu" odluku podrškom Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima.

"Iz svega toga je proizašao značajno viši nivo medjusobne saradnje i poverenja. Za nas je najvažniji nastavak te saradnje", kazao je Dačić.

Sednica GO SPS-a počela je nešto posle 12 časova u sedištu stranke u Beogradu pošto je jutros održana sednica Predsedništva socijalista.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.