AAA

POLITIKA | 19.06.2017 13:45

Stamatović: Malina treba da bude strateški proizvod

Predsednik Inicijativnog odbora stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović danas je predložio da se malina proglasi strateškim proizvodom i da se propišu odgovarajuće kvote za njenu proizvodnju, kako bi se ograničio monopol vlasnika hladnjača u formiranju otkupne cene maline.

On je u saopštenju ocenio da država i Ministarstvo poljoprivrede očigledno ne žele da pomognu proizvodjačima malina u Srbiji i da štite interese vlasnika hladnjača koji su glavni krivci za nisku otkupnu cenu malina.

Kako je objasnio, država bi u slučaju da malina bude proglašena strateškim proizvodom morala da pronalazi tržišta, organizuje prodaju i kontroliše cene, čime bi se zaštitila domaća proizvodnja malina, kao što se to čini u drugim razvijenim zemljama koje imaju svoje strateške proizvode.

Stamatović sumnja da je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović spreman da pomogne malinarima jer do sada ništa nije učinio da se spreči prodaja strancima poljoprivrednog zemljišta najvrednijeg resursa.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.