AAA

POLITIKA | 25.07.2017 13:20

Djentiloni: Dobre odnose iskoristiti za poboljšanje stanja u regionu (VIDEO)

Italijanski premijer Paolo Djentiloni izjavio je danas da dobre odnose Italije i Srbije treba iskoristiti za poboljšanje stanja u regionu.

"Nema potrebe za potvrdom činjenice da su naše dve zemlje dobri prijatelji, sa sjajnim ekonomskim i političkim odnosima. Taj odnos treba iskoristiti i za poboljšanje stanja u regionu", rekao je Djentiloni posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Rimu.
Kako je saopšteno iz kancelarije predsednika Srbije, Vučić i Djentiloni su razgovarali o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i situaciji u regionu.

Vučić je rekao  da je Italija jedan od najboljih trgovinskih partnera Srbije i izrazio nadu da će još više italijanskih investitora doći  u Srbiju, kao i da će broj italijanskih turista biti povećan. 

On je zahvalio na punoj podršci Italije evropskom putu Srbije, kao i na angažovanju italijanske vlade u organizaciji Samita o Zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa, koji je održan pre dve nedelje u Trstu.

Vučić je obavestio Djentilonija o ekonomskim reformama koje je srpska vlada preduzela u poslednje dve godine.Dvojica sagovornika razgovarali su i o nastavku dijaloga sa Prištinom, odnosima u regionu i načinu za ubrzanje procesa integracija regiona Zapadnog Balkana u EU, a Djentiloni je izrazio nadu da će uskoro biti održana i sednica dve vlade, navodi se u saopštenju.

Vučić nastavlja posetu susretom sa predsednikom Republike Italije Serdjom Matarelom.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.