AAA

POLITIKA | 25.07.2017 19:10 > 26.07 10:14

Vučić: Iniciraću sastanak sa Edijem Ramom u Italiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Rimu da će inicirati da se u Italiji održi trilateralni sastanak sa državnim zvaničnicima Italije i Albanije, a cilj tog susreta bio bi da se tri države uvežu i dogovore u vezi sa učešćem u zajedničim projektima.

Vučić je u utorak novinarima nakon sastanka sa italijanskim predsednikom Serdjom Matarelom rekao da će se uskoro čuti sa Edijem Ramom, premijerom Albanije koja je, kako je ocenio, za Italijane bliska zemlja.

On je kazao da je Matarela više puta istakao da Srbiju doživljavaju kao stub stabilnosti, da očekuju nastavak dijaloga sa Prištinom i bolje odnose sa Albanijom.

Govoreći o Kosovu, Vučić je naveo da će biti teško doći do rešenja za Kosovo.

"Šanse su male, ali red je da pokušamo", istakao je predsednik Srbije navodeći da se do rešenja može doći samo dogovorom.

Dijalog sa albanskom stranom, prema njegovoj oceni, u srpskom je interesu.

"Ja ću da zaradjujem za političku budućnosti koja donosi spas srpskom narodu na Kosovu i u celini", dodao je on.

On je ocenio da je unutrašnji dijalog važan sa Srbiju i dodao da Srbi traže odgovornost a "ne prazno junačenje".

"Potreban nam je sveobuhvtan pristup i razgovor sa Albancima. Ako možemo možemo ako ne... bar su neki pokušali nešto da urade a da ne stave pare u svoje džepove", istakao je Vučić.

Vučić je rekao da je sa italijanskim predsednikom razgovarao o bilateralnim odnosima i trgovinskoj razmeni koja je oko 3,7 milijardi evra.

"Italija je posle Nemačke najznačajniji ekonomsko trgovinski partner Srbiji", rekao je Vučić i odao da se razgovaralo o mogućnostima za dolazak malih i srednjih preduzeća iz Italije u Srbiju.

Predsednik Srbije je istakao kao važnu podršku Italije u borbi protiv korupcije i saradnji dve agencije.

On je dodao da su od Italije dobili kopiju softvera za prikupljanje podataka za kiminalne grupe.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.