AAA

POLITIKA | 07.08.2017 12:45 > 07.08 15:26

Janković: Deklaracija o opstanku nacije - medijski balon. SNS: Jankovića interesuje samo vozikanje gliserom

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković danas je povodom najave donošenja deklaracije o opstanku nacije izjavio da je to novi medijski balon režima.

"Deklaracija o opstanku nacije" novi medijski balon režima. Nikada nacionalna pitanja nisu jeftinije korišćena za skretanje pažnje od opšteg propadanja", napisao je Janković na svom Tviter nalogu.

Na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića s predstavnicima Srba iz regiona 4. avgusta doneta je odluka da na jesen bude doneta zajedničke Deklaracije Srbije i Republike Srpske o delovanju za opstanak srpske nacije i srpskog naroda.

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je za današnje Večernje novosti da je cilj Deklaracije Srbije i RS da se izbegnu nova stradanja Srba, ojača njihov nacionalni identitet i nacionalne države Srbija i RS.

Dodik je kazao da će u toj deklaraciji biti navedene sve aktivnosti koje treba sprovesti da bi se održala srpska nacija, povećao njen državni kapacitet i zaštitile sve srpske zajednice u regionu i čitavom svetu.

SNS: Jankovića ne intersuje Srbija, samo skup provod i vozikanje gliserom

Srpska napredna stranka (SNS) pitala je danas lidera Pokreta slobodnih gradjana Sašu Jankovića zašto se oglašava o nacionalnim pitanjima kada se protivi svemu dobrom što se radi za Srbiju i ne tiču ga se ni najmanje gradjani i zemlja.

Odgovarajući na izjavu Jankovića povodom najave donošenja deklaracije o opstanku nacije da je to novi medijski balon režima, SNS je navela da Jankovića interesuje samo "punjenje vlastitih džepova, skup provod i vozikanje gliserom".

SNS je navela da "zemlju vode ljudi koji vole svoju državu, rade za njenu dobrobit, jačaju nacionalni identitet, bore se za bolji život njenih gradjana", za razliku od njega i njemu sličnih koji su zemlju iskoristili i sistematski opljačkali.

Janković je na svom Tviter nalogu napisao da je 'Deklaracija o opstanku nacije' "novi medijski balon režima". "Nikada nacionalna pitanja nisu jeftinije korišćena za skretanje pažnje od opšteg propadanja", napisao je Janković.

Na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića s predstavnicima Srba iz regiona 4. avgusta doneta je odluka da na jesen bude doneta zajedničke Deklaracije Srbije i Republike Srpske o delovanju za opstanak srpske nacije i srpskog naroda.

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je za Večernje novosti da je cilj Deklaracije Srbije i RS da se izbegnu nova stradanja Srba, ojača njihov nacionalni identitet i nacionalne države Srbija i RS.

Dodik je kazao da će u toj deklaraciji biti navedene sve aktivnosti koje treba sprovesti da bi se održala srpska nacija, povećao njen državni kapacitet i zaštitile sve srpske zajednice u regionu i čitavom svetu.Povezane vesti:

Dodik: Cilj Deklaracije Srbije i RS da se ojača nacionalni identitet Srba

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.