AAA

POLITIKA | 12.08.2017 22:15

Vulin: Srbija ostaje vojno neutralna

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin preneo je ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu principijelnu poziciju Srbije da će i dalje biti vojno neutralna, prenela je večeras Radio-televizija Srbije.
Vulin, koji je od juče u dvodnevnoj poseti Rusiji, razovarao je s ruskim kolegom o saradnji u oblasti odbrane i vojne industrije, na vojnom poligonu u Alabinu, nedaleko od Moskve.

On je rekao da će se u svakoj odluci voditi računa o interesima Srbije na prvom mestu, a interesi Srbije su, kako je istakao, da ima najbolje moguće odnose s Rusijom.

"Dok je Vučić vrhovni komandant vojske i predsednik Republike Srbije a ja ministar odbrane, Srbija neće biti članica NATO-a, nijednog vojnog saveza, baš kao što nikada nećemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji", rekao je Vulin.

Vulin i Šojgu su prisustvovali finalnoj trci u tenkovskom biatlonu, u kome su srpski tenkisti zauzeli šesto mesto.

Srpski ministar odbrane je rekao da ruski avioni "mig" stižu u Srbiju po planu, do kraja godine, kao i tehnika koja će pripasti kopnenoj vojsci.

Vulin je preneo i lične pozdrave vrhovnog komandanta vojske i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i poziv njegovom kolegi Vladimiru Putinu da zajedno iduće godine obeleže godišnjicu proboja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu. 

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.