AAA

POLITIKA | 17.08.2017 13:25 > 17.08 14:31

Građanski pokreti o prekidu saradnje PSG i DS

Udruženja gradjana Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd nije želelo da ulazi u razloge prekida saradnje Demokratske stranke i Pokreta slobodnih gradjana, dok je Lokalni front ocenio danas da ih je više iznenadilo što je saradnja uopšte postojala.

Dobrica Veselinović iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" rekao je agenciji Beta da Inicijativa ne razume kombinatorike tog tipa, da u njima ne učestvuje, niti želi da ulazi u dublje razloge "razvoda" te dve političke grupacije.

"Mi nastavljamo da se bavimo organizovanjem na nivou komšiluka, u mesnim zajednicama i radom sa gradjanima i gradjankama na terenu, na brojnim žarištima u Beogradu. To su mesta gde se stvara prava politika po meri gradjana i gradjanki koja nije prisutna u medijskim saopštenjima i na zatvorenim sastancima profesionalnih političara", kazao je Veselinović.

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta rekao je agenciji Beta da je ta organizacija više iznenadjena činjenicom da je ta saradnja uopšte i postojala posle predsedničke kampanje.

"Da je tada prekinuta još bi se i mogla smatrati 'kratkom aferom'. Ovako će ostati zabeleženo kao bivši trag, a to je šteta za pokret koji bi možda najveću svoju snagu mogao crpeti iz toga što je (bio) nov na sceni", rekao je Voštinić.

On je dodao da se, što se razloga za razlaz tiče, uvek ispostavi da su tačni oni koje svi pretpostavljaju od onih koji se zvanično navedu.

PSG saopštio je u sredu da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa DS, zbog toga što je predsednik DS-a Dragan Šutanovac, kako se navodi u saopštenju, javno ponudio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

Jankovićev pokret objavio je saopštenje nakon što je Šutanovac rekao da je Politički savet DS-a prošle godine dobio zadatak da uradi izmenu dela Ustava koji se tiče pravosudnog sistema i da je taj predlog prezentovan pre dva meseca.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.