AAA

POLITIKA | 21.08.2017 14:15

Moguće da Kosovo povuče zahtev za prijem u Interpol

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Kosova Emanuel Demaj izjavio da je moguće da glasanje o prijemu Kosova u Interpol bude odloženo za sledeću godinu, piše dnevnik "Koha ditore" od ponedeljka.Demaj je rekao da to još nisu zvanične informacije i da će o eventualnom odlaganju biti odlučeno neposredno pred održavanje Generalne skupštine Interpola koja će biti održana u septembru.

Stručnjak za bezbednosna pitanja Plator Avdiu za dnevnik je rekao da se to može desiti pošto je na dnevnom redu i prijem Palestine u Interpol, protiv čega su neke od zemalja koje podržavaju Kosovo.

Demaj je rekao da povlačenje zahteva nikako ne znači da Kosovo nije obezbedilo dovoljan broj glasova za prijem u tu organizaciju.

"Ukoliko Kosovo dobije garancije da će sledeće godine biti bolji uslovi za prijem u Interpol, pod uslovom da Palestina nije u agendi onda je dobro da se povuče zahtev, kako ne bi došli u situaciji da ne budemo primljeni zbog nedostatka glasova", rekao je Avdiu.

Demaj je najavio da će narednih dana u Parizu biti održane konsultacije sa ambasadorima Kosova u zapadnoevropskim državama kako bi se čulo i mišljenje šefova diplomatskih predstavništava o pitanju prijema Kosova u Interpol.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.