AAA

POLITIKA | 23.08.2017 08:20 > 23.08 09:12

Naslovne strane za 23. avgust 2017. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za sredu, 23. avgust, pišu o odnosima Srbije i Makedonije posle povlačenja srpskih diplomata iz Skoplja i najavljuju telefonski razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Makedonije Zorana Zaeva.

ALO  -  "Kradljivac veša gura sestru u ambasadu", o tome da su makedonski premijer Zoran Zaev i njegov savetnik Zoran Bašanović hteli da u srpsku ambasadu u Skoplju dovedu Bašanovićevu sestru i zeta. "Mala od skandala" ,list piše da je ministarka gradjevinarstva Zorana Mihajlović izjavom o radovima na Koridoru 11 razbesnela Kineze i da je predsednik Aleksandar Vučić morao da "pegla" situaciju.
 
BLIC  -  Pod naslovom "Dauta Haradinaja čeka hapšenje, Ramuš i Tači samo svedoci" list piše o prvim potezima specijalnog suda za ratne zločine Oslobodilačke vojske Kosova. "Vučić i Zaev tačno u podne", o tome da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i makedonski premijer Zoran Zaev u sredu razgovarati telefonom o krizi nastaloj po povlačenju srpskih diplomata iz Skoplja.

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Vučić i Zaev preko 'žice' gase varnice", najava telefonskog razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva. "Otišao kralj trube", naslov povodom smrti Fejata Sejdića. "Skupština ubuduće neće birati sudije", list piše o promenama Ustava koje počinju od pravosudja.

DANAS  -  "Država odlučila da nas gurne niz potok", o protestu radnika "Goše" ispred Vlade Srbije u Beogradu. Pod naslovom "Neće me uvući u 'prljavu' kampanju" list objavljuje intervju s predsednikom opštine Novi Beograd, mogućim kandidatom za gradonačelnika Beograda Aleksandrom Šapićem. "Saša Janković: Vučićeva politika stalnog pretećeg konflikta", lider Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković o krizi u odnosima Srbije i Makedonije. "Dačić: Nisam diskriminisao medije" posle odluke šefa srpske diplomatije da izjavu da samo Tanjugu.

INFORMER  -  "Zaev: Šiptari će me ubiti ako ne zaratim sa Srbijom", list piše o odnosima izmedju Skoplja i Beograda. List prenosii istraživanje "Galupa" u tekstu naslovljenom "Samo 46 odsto Srba bi ratovalo za Srbiju".
 
KURIR  -  "Vlast zabole uvo za gladne radnike 'Goše'", o protestu zaposlenih koje, kako piše list, niko u Vladi nije hteo da primi.

POLITIKA  -  "Minimalac u procepu", o najavi da će minimalna zarada biti povećana za osam do devet odsto. "Mekalistrov kanabe posvadjao opoziciju", o poseti izvestioca Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera Srbiji tokom koje bi trebalo da se vidi i s predstavnicima opozicije. "Dimitrov: Nismo dali nalog za prisluškivanje", citira list ministra spoljnih poslova Makedonije Nikolu Dimitrova.

SRPSKI TELEGRAF  -  "Gazda Kurira tajno snimao Vučića", list prenosi ispovest Nenada Novokmeta, šefa obezbedjenja Aleksandra Rodića. "Lazanski: Jugoslavija pre NASA otkrila vanzemaljce", o "šokantnoj" izjavi vojnog komentatora Miroslava Lazanskog.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.