AAA

POLITIKA | 23.08.2017 16:25 > 23.08 16:47

MSP: Sutra će početi povratak osoblja ambasade Srbije u Skoplje

Povratak osoblja srpske ambasade u Skoplju počeće sutra, a ambasador Srbije će se vratiti 31. avgusta, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije nakon što su ministri spoljnih poslova Srbije i Makedonije Ivica Dačić i Nikole Dimitrov razgovarali telefonom.

U saopštenju je navedeno da će ambasadorka Srbije Dušanka Divjak-Tomić zatražiti susret sa makedonskim premijerom Zaevim već 1. septembra.

Na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, dva ministarstva će putem dijaloga rešavati sva otvorena pitanja, s ciljem unapredjenja prijateljskih odnosa izmedju dve države i dva naroda‎, navedeno je u saopštenju.

Najavljeno je i da će se ministri Dačić i Dimitrov u petak sastati u Nišu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Makedonije Zoran Zajev saglasili su se ranije danas da dve zemlje nesuglasice rešavaju isključivo dijalogom i da se zajednički bore za očuvanje i unapredjenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i gradjana dve države.

Srbija je u nedelju povukla osoblje ambasade iz Skoplja uz obrazloženje da su nadležni organi imali informacije o "veoma ofanzivnom obaveštajnom delovanju protiv organa i institucija Srbije".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.