AAA

POLITIKA | 02.09.2017 10:20 > 02.09 11:40

Vučić: Srbija će uložiti 5,5 miliona evra u projekte u RS i u Federaciji BiH

Srbija će uložiti izmedju pet i pet i po miliona evra u više projekata podrške i pomoći narodu i institucijama Republike Srpske, kao i u Federaciji BiH, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posle razgovora s najvišim državnim zvaničnicima RS odlučeno je da najmanje četiri miliona evra bude uloženo u izgradnju vrtića, studenstko-djačkog doma, sportske dvorane i rekonstrukciju puteva u više mesta u RS.
 
Vučić je na zajednočkoj konferenciji za novinare s premijerkom Anom Brnabić, predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i premijerkom RS Željkom Cvijanović rekao da je dogovoreno da milion evra bude izdvojeno za pomoć opštinama na teritoriji Federacije BiH sa većinskim srpskim življem.

"Vlada Srbije je zaključno s avgustom ostvarila za milijardu evra bolji rezultat od planiranog rezultata u budžetu i imamo mogućnosti da pomognemo", rekao je Vučić.

Po njegovim rečima, Srbija će finansirati izgradnju dečijih vrtića u Trebinju i Brčkom, kao i studentsko-djačkog doma u Vlasenici.

Sredstva će biti odvojena i za rekonstrukciju ulice na Palama, kao i sportske dvorane i trg u Istočnom Sarajevu, a predvidjena je sanacija mosta preko Drine izmedju Zvornika i Malog Zvornika, dodao je Vučić.

On je podsetio da je Srbija već učestvovala u rekonstrukciji škole "Srbija " u Bosanskom Šamcu, kao i škole "Vuk Karadžić" u Doboju.

Premijerka Srbije rekla je da Srbija nastavlja infrastrukturno povezivanje sa Republikom Srpskom i podsetila na izgradnju mosta Ljubovija Bratunac.

Ona je kazala da će u narednom periodu biti usvojen na Vladi i predlog zakona o nacionalnoj akademiji za javnu upravu i da je na sastanku razgovarano o tome da akademija bude otvorena i za ljude iz RS.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

zile02/09/2017 13:07

Malo je to povecaj,odricem se jos deset posto penzije.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.