AAA

POLITIKA | 05.09.2017 13:35

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd podnela krivičnu prijavu zbog oštećenja obaloutvrde na Savi


Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd danas je podnela krivičnu prijavu protiv direktora kompanije "Beograd na vodi" d.o.o. Nikole Nedeljkovića i drugih odgovornih osoba zbog izazivanja opšte opasnosti, nepropisnog i nepravilnog izvodjenja gradjevinskih radova, povodom oštećenja obaloutvrde na Savskom šetalištu.

Prijavom su obuhvaćena i odgovorne osobe inspekcije Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koja su i posle više podnetih prijava, odbila da izvrše nadzor nad nelegalnim radovima koji se obavljaju na desnoj obali Save.
Pre sedam dana, na delu obaloutvrde izmedju mosta Gazela i Starog savskog mosta otvorila se rupa dubine najmanje 16 metara, koja je sa sobom povukla i deo nasipa u dužini od 30 metara iznad kojeg se nalazi Savsko šetalište, navodi se u saopštenju.

Inicijativa je navela da kompanija "Beograd na vodi" od jula 2015. godine, izvodi gradjevinske radove na Savskom šetalištu, iako za izgradnju kaskadnih terasa, dogradnju i izgradnju nedostajućih delova obaloutvrde, Ministarstvo nikada nije izdalo dozvolu, niti dalo saglasnost na projektnu dokumentaciju na osnovu koje se ovi radovi izvode.

"Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd smatra da oštećenje sistema koji bi trebalo da štiti Beograd od poplava kakve smo doživeli 2014. godine, nije posledica nesrećnog slučaja već kontinuiranog bahatog odnosa gradske i republičke vlasti prema javnim dobrima Beograda", navodi se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.