AAA

POLITIKA | 16.09.2017 14:25 > 16.09 16:38

Protest Dveri i Zdrave Srbije - Poziv za Željka Mitrovića da izadje na crtu


Učesnici protesta "Ovako više ne može" u organizaciji pokreta Dveri i Zdrave Srbije, prosuli su danas crtu belog praha ispred zgrade Televizije Pink u Beogradu, a poslanik Dveri Srdjan Nogo rekao da je to "uvod u protest" i da je to crta na koju pozivaju vlasnika Pinka Željka Mitrovića da izadje.

"Pozivamo ga da dodje na crtu pa makar i ovde, s obzirom da je njen simpatizer, i da pred gradjanima odgovori na škakljiva pitanja", rekao je Nogo.

Po njegovim rečima, Mitrović od Srbije želi da napravi "rijaliti zadrugu".

"Kada Dveri dodju na vlast, Mitrović će biti u Zabeli", kazao je Nogo.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da crta koju su napravili predstavlja liniju izmedju "sistema vrednosti Željka Mitrovića, Televizije Pink i normalne Srbije".

"Ovo je bolestan sistem za pljačku, glupiranje i zamajavanje naroda. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jednako je Televizija Pink. On više gostuje na Pinku, nego na Radio-Televiziji Srbije, za njega je rijaliti sistem vrednosti", ocenio je Obradović.

Po njegovim rečima, Pink je "partijska televizija Srpske napredne stranke koja služi za napade na političke protivnike".

Obradović je ponovio zahtev za zabranu Pinka i rijaliti programa dodajući da je Željko Mitrović "odavno trebalo da bude u zatvoru, ali da ga izbegava zbog veza sa svim dosadašnjim vlastima".

Lider Dveri je ocenio i da se sinoć dogodio "skandal" kada je kako je rekao, policija odložila hapšenje Zorana Marjanovića, osumnjičenog za prošlogodišnje ubistvo supruge Jelene, kako bi završio učešće u rijalitiju "Zadruga".

"Država je time stavljena u službu Željka Mitrovića. Pad Pinka biće početak pada vlasti SNS-a i zato je protest Dveri ispred privatne televizije zaboleo i SNS, i SPS i LDP. Ovde slavimo početak narodnih protesta protiv Aleksandra Vučića", kazao je Obradović.

Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović oglasio se preko razglasa iz dvorišta svoje televizije navodeći da je danas "rodjendan Pinka", da je taj medij privatna svojina i da se "niko neće mešati u privatno vlasništvo i njegovu uredjivačku politiku".

Mitrović je dodao da lider Dveri "laže i obmanjuje gradjane".

Neki od učesnika skupa gadjali su korama od banane Mitrovića koga je štitilo privatno obezbedjenje.Okupljanje učesnika protesta "Ovako više ne može" koji organizuju pokret Dveri, Zdrava Srbija i sindikat "Sloga" počelo je danas oko 14 časova ispred zgrade Televizije Pink u Beogradu.

Okupljeni nose državne zastave i zastave svojih pokreta, zvižde pištaljkama, uzvikuju "Ua!", dok se iz dvorišta televizije Pink čuje klasična muzika.

Nose i transparente s precrtanim znakom Pinka, kao i s natpisima "Dosta nam je mraka", "Lepi Mića šampion", "Maca diskrecija do pobede".

U dvorište zgrade televizije Pink izašao je vlasnik Željko Mitrović koga su učesnici protesta dočekali uzvikujući "Ubico!" i "Narkomane!".

Iz zgrade Pinka su izašle devojke u narodnoj nošnji koje su učesnicima protesta delile vodu i banane.

Skup obezbedjuju redari, a učesnici protesta blokirali su saobraćaj ispred zgrade Pink iz pravca Vojno-medicinske akademije do Bolnice "Dr Dragiše Mišović Dedinje".

Pokret Dveri, Zdrava Srbija koju predvodi predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i sindikat "Sloga" najavili su da će na protestu tražiti i bolji položaj radnika u Srbiji, "razbijanje medijskog mraka", a protive se, kako su Dveri navele, i "izdaji" Kosova.

Protest je nastavljen ispred zgrade Vlade Srbije, a kasnije i ispred Radio-Televizije Srbije u vreme "Dnevnika 2", te se teškoće u saobraćaju očekuju i na tim mestima i izmedju njih.
Ceo video materijal možete da pronađete OVDE.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.