AAA

POLITIKA | 20.09.2017 15:15 > 20.09 15:38

PSG povodom Vranjskih očekuje da medjunarodne zajednice reaguje na gušenje medijskih sloboda

Pokret slobodnih gradjana (PSG) objavio je danas da očekuje da medjunarodna zajednica prestane da mirno posmatra gušenje medijskih i drugih sloboda u Srbiji, i dodao da pruža punu podršku novinarima koji su izloženi "zastrašujućim pritiscima vlasti".

PSG je naveo da medjunarodni zvaničnici "tapšući predsednika Srbije Aleksandra Vučića po ramenu saučestvuju u operaciji ubijanja kritičke misli u Srbiji".

"Njena posledica je da će u Srbiji uskoro postojati samo od vlasti strogo kontrolisani mediji koji će veličati 'mudru i državotvornu politiku' Aleksandra Vučića i njegove bratije", piše u saopštenju.

Pokret je dodao da snažno podržava redakciju Vranjskih i vlasnika tog nedeljnika Vukašina Obradovića, kao i redakciju Krika i njegovog urednika Stevana Dojčinovića.

"PSG podržava redakciju Vranjskih koja je ugašena usled katastrofalnih i dugotrajnih političkih pritisaka", naveo je PSG.

PSG podržava i Krik i Dojčinovića koji su "izloženi brutalnim napadima vladajućeg Pokreta socijalista zbog istraživačkih tekstova o stanu predsednika te stranke i ministra odbrane Aleksandra Vulina".

Pokret je naveo da je "zabrinut zbog najave da će vlast tokom izrade novih medijskih zakona pokušati da udje u regulaciju interneta" i ocenio da je cilj da se dodatno ograniči medijska sloboda.

Nedeljnik Vranjske prestao je da postoji 18. septembra posle 23 godine, a urednik Vukašin Obradović je u znak protesta zbog gašenja tog nedeljnika juče otpočeo štrajk gladju, koji je danas prekinuo po savetu lekara.

Novinarska i medijska udruženja saopštila su juče da su portal Krik i njegov urednik Stevan Dojčinović izloženi napadu vladajućeg Pokreta socijalista i pojedinih medija zbog objavljivanja istraživačkih priloga o stanu ministra odbrane Aleksandra Vulina.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.