AAA

POLITIKA | 22.09.2017 15:10 > 22.09 15:15

Vučić u SAD: Prioriteti EU, regionalna stabilnost i dijalog s Prištinom

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru s visokom zvaničnicom Stejt departmenta SAD Elizabet Milard da spoljno-politički prioriteti Srbije ostaju evropske integracije, regionalna stabilnost i dijalog s Prištinom za pronalaženja dugoročnog rešenja kojim bi obe strane bile podjednako zadovoljne ili nezadovoljne.

Vučić je govorio i o rezultatima ekonomskih reformi, kao i o nastojanjima Srbije da privuče još veći broj američkih investitora, saopštio je kabinet predsednika Srbije.
Predsednik Srbije i viša zamenica pomoćnika Državnog sekretara SAD ocenili su da razvoj bilateralnih odnosa ima pozitivan trend.

Milard je tražila od Vučića objašnjenja za paljenje ambasade SAD u Beogradu, tokom protesta zbog proglašenja nezavisnosti Kosova 2008, i ubistva braće Bitići 1999. godine, ali i rekla da SAD u potpunosti podržavaju evropski put Srbije i da su spremne da na tom planu pomognu Srbiji, navodi se u saopštenju.

Ona je ocenila da Srbije ima pozitivnu i konstruktivnu ulogu u regionu i da je za Vašington značajno da se očuva i unapredi stabilnost, čime se stvaraju povoljni uslovi za dolazak stranih investitora.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.