AAA

POLITIKA | 22.09.2017 20:05 > 22.09 20:10

Vučić i Gutereš razgovarali o dijalogu sa Prištinom i evrointegracijama Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom o dijalogu Beograda i Prištine, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

Vučić je rekao da Srbija smatra UN od najznačajnijih medjunarodnih organizacija, sa stanovišta zaštite našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta, i da će taj značaj biti još veći tokom mandata Antonija Gutereša, saopštilo je Predsedništvo.

"Ujedinjene nacije su mesto gde i male zemlje mogu na ravnopravan način da iznesu svoje stavove", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je pohvalio i delovanje UNMIK na Kosovu i Metohiji, čije je prisustvo od ključnog značaja za Srbiju, budući da je okvir UN, zasnovan na rezoluciji Saveta bezbednosti 1244, garant statusne neutralnosti medjunarodnog prisustva u Pokrajini, navodi se u saopštenju.

Generalni sekretar UN Gutereš naglasio je da prati napredak Srbije i pohvalio je inicijativu za otvaranje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. On je izrazio zahvalnost za učešće srpskih vojnika i policajaca u mirovnim misijama pri UN.

Kako se navodi, predsednik Vučić, koji ovim susretom završava svoj boravak u Njujorku, pozvao je generalnog sekretara Gutereša da poseti Srbiju.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.