AAA

POLITIKA | 29.09.2017 19:45 > 29.09 19:47

Dačić: Još nije doneta odluka o statusu ruskog humanitarnog centra u Nišu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Moskvi da još nije doneta o davanju diplomatskog statusa ruskom humanitarnom centru u Nišu.

Dačić, koji je kopredsednik srpsko-ruskog medjuvladinog Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju rekao je nakon sastanka sa kopredsednikom sa ruske strane Dmtrijem Rogozinom da je Srbija pod velikim pritiscima kada je reč o centru u Nišu, te da će Srbija odluku doneti rukovodeći se sopstvenim interesima.

"Očigledno da postoji velika antiruska histerija u zapadnim zemljama i da se sve tumači kroz to da Rusija ima veliki uticaj na naš region. Oni misle da je taj uticaj štetan", rekao je Dačić.

On je odbacio ocene da je reč o špijunskom centru.

Rekao je da je na sastanku sa Rogozinom konstatovano da je došlo do značajnog rasta robne razmene u ovoj godini, i da se očekuje da će do kraja godine biti premašen godišnji obim trgovinske razmene.

Dačić je rekao da se razgovaralo i o energetskoj saradnji, odnosno o energetskoj bezbednosti Srbije i o gasovodu koji bi u budućnosti obezbedio redovno snabdevanje Srbije gasom.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.