AAA

POLITIKA | 04.10.2017 14:05 > 04.10 15:21

PSG: Povećan broj birača u beogradskim opštinama Vračar i Zvezdara

Pokret slobodnih gradjana (PSG) upozorio je danas da je, uoči predstojećih izbora za Skupštinu grada Beograda, u poslednjih nekoliko meseci u opštini Vračara broj upisanih gradjana u birački spisak povećan za oko 10 odsto, a u opštini Zvezdara još i više.

Poverenik PSG za Beograd Božo Prelević rekao je na konferenciji za novinare da je u poslednja četiri meseca na Vračaru broj upisanih gradjana povećan za 5.000, a na Zvezdari za oko 10.000.

"To pokazuje da se dovode ljudi iz unutrašnjosti i partijski poslušnici koji treba da glasaju jer vlast nije uspela ovim zakrčenim gradom da ubedi gradjane", rekao je Prelević.

Predsednik PSG Saša Janković rekao je da su to zvanični podaci iz opština i dodao da ne želi da komentariše stav gradskog menadžera Gorana Vesića da PSG time priprema alibi za izborni neuspeh.

"Da li gradjani žele da trpe i dalje izjave kojima se vredja inteligenciju", upitao je Janković.

On je naveo i da mu ne pada na pamet da Vesiću dokazuje, kako je rekao, bila šta.

"Nadam se da će on odgovarati za ono što se radi u Beogradu i gradjanima Beograda", rekao je Janković.

Prelević i Janković su ocenili i da Srbija živi u vremenu pritisaka na sve koji misle drugačije od vlasti, a da je zakonska borba za fer i poštene izbore način da se to promeni.

Poverenik PSG za Beograd Prelević je naveo i da se proganjaju studenti koji drugačije misle, da se putem pritisaka i pretnji zatvaraju mediji koji nisu po volji vlasti, a da se na razne načine pritiskaju predstavnici vojnog i policijskg sindikatra a sve zbog mišljenja.

Prema njegovim rečima, policija piše prekršajne prijav protiv studenata dok se narko dileri i iz susednih država obračunavaju po Beogradu a Bezbedno informativne agencija se bavi "nekim pevačem pod nadimkom Keba".

Prelević i  Janković su objasnili i da su predstavljeni podaci dobijeni od opštinskih službi i da su iste podatke tražili i iz ostalig beogradskih opština, ali da su dobijeni samo iz jedne lokalne samouprave u kojoj nije bilo promena broja birača.

Naveli su i da će PSG pratiti situaciju sa brojem upisanih birača u te dve opštine i da će videti da li će se posle beogradskih izbora ostati tu da žive ili će se vratiti u unutrašnjost.

"Ovo je borba za svakog čoveka i za svaki glas bilo koje stranke. Ako ne odbranim pravo na poštene izbore, izgubićemo pravo na demokratiju", rekao je Prelević.

Na pitanja novinara televizije Pink i Informer, lider PSG nije želeo da odgovori uz objašnjenje da bi to bilo potpuno besmisleno s obzirom na, kako je rekao, sve što su oni prethodno objavljivali o njemu i PSG.

"I da me pitate kako se zovem, odgovor bi, (iz tog razloga) bio potpuno besmislen", rekao je Janković.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.