AAA

POLITIKA | 04.10.2017 15:20 > 04.10 15:28

Grupa za slobodu medija sutra proglašava početak borbe za slobodne medije

Grupa za slobodu medija saopštila je da će sutra uveče u Beogradu organizovati zajedničko okupljanje svih novinara, medija, organizacija civilnog društva i gradjana spremnih da se bore za slobodu medija u Srbiji.

"Tokom dogadjaja će prisutni potpisati Proglas o slobodi medija zajednički dokument koji će sadržati osnovne razloge našeg okupljanja. Pridružite nam se da proglasimo početak zajedničke borbe za slobodu medija!", navodi se u saopštenju za javnost.

Precizira se da će okupljanje početi u četvrtak od 20 sati, u Dorćol Placu (Platz), u Dobračinoj 59, u Beogradu.

"Dogadjaju će se pridružiti i svi oni koji su sprečeni da budu fizički prisutni gradjani će moći uživo da prate dešavanja preko društvenih mreža i preko portala slobodnih medija. Biće organizovana i onlajn akcija #ZaštoSamOvde u kojoj se očekuje učešće velikog broja lokalnih i nacionalnih medija, organizacija i pojedinaca", piše u saopštenju.

Direktan povod za formiranje Grupe za slobodu medija je gašenje Vranjskih, jednog od najznačajnijih lokalnih medija u Srbiji, zbog stalnih političkih pritisaka kojima više nisu mogli da se odupiru.

Rad Grupe za slobodu medija je do sada podržalo više od 200 medija i organizacija.

Domaćini sutrašnjeg dogadjaja su izdavačko preduzeće „Clio“ i Novi optimizam.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.