AAA

POLITIKA | 05.10.2017 12:40 > 05.10 14:23

Šutanovac: Petog oktobra pokazano da je moguće odbraniti vlast gradjana (VIDEO)

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je danas da je 5. oktobar 2000. godine jedan od najvažnijih datuma moderne srpske istorije i dan kada je na protestu ispred tadašnje savezne skupštine pokazano da je moguće odbraniti vlast gradjana. 

Šutanovac je novinarima ispred ulaza u Skupštinu Srbije kazao da su gradjani na izbore za predsednika SRJ 24. septembra 2000. godine izašli kako bi "slomili nakaradnu vlast, glasali protiv ratova, bede, nemaštine, sankcija a za evropsku pers

DS tog dana izašla na proteste s idejom da postavi temelje moderne demokratske Srbije, ali da nisu svi učesnici 5. oktobra delili tu ideju. 

"Neki su želeli da budu mali Miloševići, njima nisu smetali ratovi 90-ih već to što smo ratove izgubili. Danas ih ima u Skupštini, u gradu i zato nismo ni uspeli ono što smo želeli", rekao je Šutanovac. 

Upitan da li misli da je DS najodgovornija što očekivanje 5. oktobra nisu ispunjena, Šutanovac je kazao da ne smatra da je odgovornost DS najveća i dodao da žali što nije bilo 6. oktobra i lustracije za koju, kako je naveo, tada nije bilo većine. 

On je dodao da će DS podržati protest u organizaciji Pokreta slobodnih gradjana na Trg Republike za fer uslove za održavanje izbora i pozvao gradjane da i 7. oktobra podrže protest sindikata.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.