AAA

POLITIKA | 05.10.2017 14:05

Brajović: Odugovlačenje sa izborom državnog sekretara za informisanje šteti reformi medija

Doskorašnji državni sekretar za informisanje Nino Brajović izjavio je danas da tu funkciju ne obavlja od 29. juna i dodao da svako odugovlačenje sa imenovanjem državnog sekretara ide na štetu rada Ministarstva kulture i informisanja i reforme medijskog sistema.

Kako se navodi u saopštenju Udruženja novinara Srbije (UNS), Brajović je komentarišući pisanje nekih medija rekao da više nije državni sekretar, još od kada je prestao mandat prethodne Vlade.
"Državni sekretar nisam od 29. juna, kada su razrešeni svi državni sekretari, prestankom mandata prethodnoj Vladi. Od tada su neki ponovo izabrani, a koliko je meni poznato, dosta državnih sekretara još nije imenovano. Ja sam, koliko znam, kandidat ministra kulture, a da li ću ponovo biti izabran zavisiće od odluke kabineta Ane Brnabić jer sekretare imenuje Vlada. Ovoliko odugovlačenje sa imenovanjem državnog sekretara ide na štetu rada Ministarstva kulture i informisanja i reforme medijskog sistema", rekao je Brajović za UNS.

UNS je dodao da je generalnom sekretarijatu Vlade Srbije postavio 6. septembra pitanje koliko je do sada imenovano državnih sekretara, u kojim ministarstvima još nisu imenovani i kada će biti imenovani, ali da ni posle mesec dana i brojnih poziva na pitanje nije odgovoreno.

Nino Brajović za državnog sekretara za informisanje imenovan je 19. decembra prošle godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.