AAA

POLITIKA | 08.10.2017 12:35

Stefanović: Na protestu nisu izneti zahtevi ni predlozi, samo političke floskule

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da na protestu policajaca i vojnika nisu upućeni konkretni zahtevi niti su dati predlozi kako da se poboljša njihov položaj, već su samo iznete "političke floskule".

"Ja sam očekivao da će reći bar jednu reč o položaju i pravima i šta konkretno oni predlažu za policajce i vojnike, a ne samo političke floskule", rekao je Stefanović za televiziju Pink.
On je kazao da se "lažno u jednom delu medija" oni koji su juče protestovali ispred Predsedništva Srbije predstavljaju zaista kao policajci i vojnici, a tamo po njegovim rečima, policajaca i vojnika nije bilo ukupno od 300 do 400.

Stefanović je rekao i da najveći reprezentativni sindikati policije razgovaraju sa čelnicima MUP-a i u direktnim razgovorima traže odredjene stvari zahvaljujući čemu su mnoge i popravljene.

Ispred Predsedništva Srbije u subotu, 7. oktobra Policijski sindikat Srbije i Vojni sindikat Srbije održali su protest i zatražili smene resornih ministara Stefanovića i Aleksandra Vulina i "svih onih koji umesto za državu i narod, rade za partijske interes".

Stefanović je, u istom gostovanju na Pinku, govoreći o navodima Pokreta slobodnih gradjana Srbije o naseljavanju pojedinih beogradskih opština uoči izbora u glavnom gradu Srbije rekao da su to "laži i izmišljotine" na osnovu kojih pojedine opozicione stranke pokušavaju da dobiju političke poene.

"Radi se o potpunoj izmišljotini. U prvom momentu sam mislio da se radi o neznanju i pogrešnom tumačenju podataka", rekao je Stefanović, a potom izneo podatke da je na teritoriji opštine Vračar od početka godine prijavljeno 1.962 gradjana za prebivalište, a da je sa te opštine u istom periodu odjavljeno 1.644 gradjana.

"Dakle negde oko 300 gradjana se više prijavilo nego odjavilo to je daleko od 10.000 ili 15.000 koliko se tvrdi", istakao je Stefanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.