AAA

POLITIKA | 09.10.2017 11:30 > 09.10 12:24

Vučić: Nećemo sada slati pismo Evropskoj komisiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da na zahtev Španije, u ovom trenutku, Srbija neće poslati pismo Evropskoj komisiji sa nizom pitanja u vezi sa stavom komisije da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti.

Vučić je novinarima u Predsedništvu Srbije, posle sastanaka sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristosom Stilijanidisom, rekao da je pismo završeno, da je ozbiljno sastavljeno, ali da iako ga sada neće poslati Srbija ne odustaje od odgovora.

Vučić je rekao da je potpisao pismo, a da je ostalo da ga potpiše premijerka Ana Brnabić i da ga Vlada Srbije prihvati.

"Nećemo sada, jer smo zamoljeni od Španije da to ne učinimo, da ne otežavamo njihovu poziciju. Uradićemo u narednom periodu. Kada, obavestićemo vas. Imamo obavezu prema španskim prijateljima, jer su i oni nama pomagali", rekao je Vučić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ranje je izjavila da predsednik Vučić i Vlada pripremaju pismo za Evropsku komisiju u kojem će postaviti niz pitanja u vezi sa stavom komisije da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti i da će ga odneti kada bude putovala u Brisel u ranije dogovorenu posetu, 10. i 11. oktobra.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.