AAA

POLITIKA | 10.10.2017 13:55 > 10.10 14:04

U Beogradu održana konferencija za podršku učešća mladih u razvoju lokalnih samouprava


Medjunarodna konferencija "Mladi u svim politikama na lokalnom nivou" održana je danas u Beogradu, a učesnici su ocenili da je za razvoj lokalne samouprave važno da mladi budu uključeni u omladinske politike.

Konferencija je održana u okviru trodnevnog skupa "Participacija mladih u fokusu", a 11. i 12. oktobra u Sremskim Karlovcima i Zrenjaninu biće održane radionice i otvoreni razgovori mladih sa predstavnicima gradske uprave u cilju njihovog uključivanja u razvoj zajednice u kojoj žive.

Generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Djordje Staničić je kazao da je ta organizacija uključena u kreiranje omladinskih politika u Srbiji jer na taj način žele da pomognu omladini da iskaže svoje mišljenje i da ga primeni u svojoj lokalnoj samoupravi.

Dodao je da će SKGO nastaviti da radi na stvaranju mogućnosti i platforme za realizaciju različitih omladinskih politika, da bi na taj način ideje mladih bile sprovedene u dela i da bi došlo do razvoja lokalnih samouprava.  

Koordinatorka regionalnih programa Evropske asocijacije za lokalnu demokratiju (ALDA) Stanka Parać Damjanović je kazala da je za njih primarni cilj da se mladi uključe, steknu liderske veštine da bi mogli da učestvuju u donošenju javnih politika na lokalnom nivou.

Dodala je da program teži da podstakne saradnju lokalne zajednice sa Kancelarijama za mlade i da utiče na mlade da prepoznaju podsticajno okruženje u lokalnim sredinama.

Pomoćnica ministra omladine i sporta Snežana Klašnja je kazala da je važno da mladi budu u fokusu svih i da imaju mogućnost za kvalitetan rad jer je to način za njihov napredak u Srbiji.

Predstavnik Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević je kazao da su Kancelarije za mlade važne jer se tako omladina može uključiti i iskazati svoje vizije za razvoj lokalne zajednice.

Skup "Participacija mladih u fokusu" deo je četvorogodišnjeg programa "LADDER" koji organizuje Evropska asocijacija za lokalnu demokratiju (ALDA) uz finansijsku podršku Evropske unije.


KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.