AAA

POLITIKA | 13.10.2017 11:10

Pasqyra e lajmeve më,13.10.2017 ,nora 12.00

BEOGRAD  -  Avokati i qytetarëve Zoran Pashaliq deklaroi  se rasti i rrënimit të  objekteve në Savamala në këtë moment është në  duar të policisë, prokurorisë dhe gjykatës dhe pret që policia të raportojë sipas vërejtjeve që janë dërguar për këtë rast.

Pashaliq në intervsitën për javoren Novi Magazin  tha se qysh më 19. shukrt ai rast nga pozita e avokatit është arkivuar, janë shtjerur të gjitha mjetet që ishin në dispozicion përveç asaj kërkese publike për shkarkim që mund të interpretohet në disa mënyra

Në pyetjte a do të veproj, pasi që policia të përfundoj punën sipas ankesave individuale të dëmtuarve,Pashaliq është përgjigjur pozitivisht.

BEOGRAD  -  Kryetari i Serbisë Aleksandar Vuçiq sot me sekretarin e përgjithshëm të Këshillit nordik Dagfin Hejbroten  ka  biseduar për përparësitë e modelit nordik të bashkëpunimit të fort regjional, si mundësi që në kjo mënyrë të lidhjes të shërbej si shembull për Ballkanin Perendimorë.

Siç thuhetnë komunikatë, Hebrojten theksoi se vendet nordike, të volga për nga numri i banorëve, kanë parë përparësitë e bashkësive dhe, jo gjithnjë lehtë,  kanë gjetur mënyrë të krijojnë nivel të caktuar të integrimit  për mobilitet tejkufitarë, që ka krijuar kushte për zhvillim të jashtëzakonshëm ekonomik.

Ai ofroi që ajo përvojë të përdoret në Ballkanin Perdnimor,duke theksuar s e, përveç zhvillimit ekonomik, populli nordik bashkëpunimin e ka krijuar me besim të madh të ndërsjell mes popujve.

BEOGRAD  -  Qeveria e Serbisë ka emëruar redakotrin e „Ilutsrovane politikës“ Aleksandar Gajoviqin për sekretarë shtetëror të informcioneve, kumtoi sot Shoqata e gazetarëve të Serbisë
SHGS,thekson se Gajoviq është emëruar në mbledhjen e Qeverisë së Serbisë  dje.

Në komunikatë të SHPG thuhet s e Gajoviq ka kaluar një vit si këshilltarë në sektorin e informacioneve të Ministrisë së kulturës dhe informacioneve dhe ka marr pjesë në shkrimin e  e një grumbulli të ligjeve mediale.Në shtator të vitit 2013 Këshilli mbikëqyrës i „Politika A.D“ka emëruar për kryeredaktor të asajgazete „Ilustrovana politika“.

BEOGRAD  -  Shpallja e mbështetjes së themelimti të Partisë popullore, të cilën e ka paralajmëruar  Vuk Jeremiq e kanë nënshruar 70 personalitete publike, avokatë, mjekë,ish ambasadorë, shkruan gazeta Danas në edicionin  e të premtës më 13 tetor.
Sipas njohurive jozyrtare të gazetës, qytetarët e Serbisë në shtande të qyteteve të mëdha nga e shtuna më14 teteor do të mund të nënshkruajnë Shpalljen e mbështetjes.
Aty thuhet se Serbia po kalon krizën e thell morale, shoqërore, ekonomike dhe politike, tenknologjikisht dhe ekonomikisht ka ngecur pas vendve të regjionit dhe botën, dhe „varfëria dhe mungesa e perspektivës paraqesin probleme vendimtare të shoqërisë“

BEOGRAD  -  Ambasadori i SHBA në Serbi Kajl Skot ka pyetur pse janë akuzuar dhe dënuar kriminelët e luftës në Ballkan që në shtëpi trajtohen si hero, transmetoj gazeta Danas nga e premta. „Unë jam ambasador i Shteteve të Bashkuara në Serbi, jo në Kroaci, por kjo shpie drejt pyetjes së duhur që kam dëgjuar në këtë vende pse të akuzuarit, mbase  kriminelët e luftës të dënuarit, në këtë regjion në shtëpitë e tyre trajtohen si hero“?, tha Skot.
Ai kështu është përgjigjur në pyetjen të komentojë deklaratën e ministrit të mbrojtjes së Serbisë Aleksandar Vulin se çuditete se si amabsadori i SHBA „nuk sheh përdhosjen e imazhit të shtetit  kroat“ ashtu që i akuzuari i Hagës  Ante Gotovina  është këshilltarë në Qeverinë e Kroacisë.

BEOGRAD  -  Drejtori i Zyrës së Serbisë për Kosovë dhe Metohi Marko Gjuriq daklaroi sot  se Beoagradi është i gatshëm për vazhdim të dialogut me Prishtinën dhe për zgjidhjen e të gjitha mospajtimeve dhe problemeve të popullit serb në Kosovë me mjetet paqësore dhe demokratike.,
Në takimin me sekretarin e shtetit të Ministrisë së punëve të jashtme të Sllovensië Anderj Logar Gjuriq tha se Serbia, mbase, me muaj nuk ka partner për zbatimin e marrëveshjeve të Brukselit, veçmas elementit kryesor Bashkësinë e komunave serbe në Kosovë.

PRESHEVË  -  Komuna e Preshevës   do të  ketë para zgjedhjeve  të parakohshme lokale  edhe  një parti-Lëvizjen për reforma të Partisë demokratike të shqiptarëve,e cila do të bëhet faktorvendimatrë në qeevrisje lokale dkelroitë enjten kryetari i këshillitnismëtar tëasja parti Sami
Salihu, icili në zgjedhjet e fundit lokale 2016 ka marr pjesë si funksionar i Partisë demokratike të  Shqiptarëve (PDSH), lider i së cilës është Ragmi Mustafa , deklaroi për agjencinë Beta se pret se Lëvizja për reforma të PDSH në zgjedhjet e parakohshme lokale të fitoj besimin e numrit më të madh dhe në të ardhmen të udhëheq me komunën.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.