AAA

POLITIKA | 17.10.2017 15:15 > 17.10 15:17

Vučić otkazao učešće na obeležavanju Dana BIA jer neki novinari nisu mogli da prisustvuju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je učešće na današnjoj manifestaciji povodom obeležavanja dana Bezbednosno informativne agencije, zbog toga što nekoliko novinara iz različitih redakcija nije dobilo odobrenje da prisustvuje svečanosti.

Kako je saopšteno, "predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da pravo na izveštavanje i slobodu informisanja nikome ne može da bude uskraćeno i zahteva od državnih organa Srbije da slobode i prava svih gradjana, bez obzira na njihovu političku orijentaciju, poštuju i garantuju".

"Predstavnici državnih organa ne smeju da se ponašaju bahato i neodgovorno poput mnogih političkih lidera koji ne dozvoljavaju ulazak drugačije mislećih novinara na svoje dogadjaje, ili im, pak, uskraćuju odgovor na postavljena pitanja", saopšteno je iz službe predsednika.

Kako se navodi, transparentnost i otvorenost u radu moraju da budu osnovni način delovanja i funkcionisanja javne vlasti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je svim pripadnicima BIA na izvrsnim rezultatima koje su postigli u očuvanju bezbednosti zemlje, sigurnosti svih njenih gradjana, borbi protiv korupcije i kriminala.

"Čestitam vam na predanom radu, ogromnom trudu i energiji, a zbog složenosti prilika u svetu i našem okruženju, očekujem od vas još veću požrtvovanost i borbu za interese gradjana Srbije i naše otadžbine", navedeno je u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.