AAA

POLITIKA | 18.10.2017 18:25 > 18.10 18:43

Jeremić razočaran jer je tužilaštvo odbacilo prijavu njegove supruge


Predsednik Inicijativnog odbora Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da odluka tužilaštva da odbaci prijavu njegove supruge Nataše Jeremić podnetu jer je bila optužena da je glavni narko diler u Srbiji, za njega predstavlja duboko razočaranje.

Jeremić je agenciji Beta rekao da veruje da će se njegova supruga na takvu odluku tužilaštva žaliti, ako bude neophodno i medjunarodnim pravnim instancama.

"Nadam se da ovo (odluka tužilaštva) nije poslednja reč našeg pravosudnog sistema. Ovo je očigledna nepravda, i ako se ispostavi da je to neophodno, moja supruga će se obratiti medjunarodnim pravnim instancama", rekao je Jeremić.

On je naveo da je suština tog slučaja da je "sam vrh vlasti" jednu gradjanku ove zemlje optužio na izuzetno direktan i težak način, a da je naše pravosudje zaključilo da ne postoji nikakav problem sa tim u vezi.

"Dakle ili je moja supruga zaista najveći narko diler na Balkanu, pa je takvo ponašanje vlasti razumljivo, ili je u redu brutalno optuživati i vredjati nevine gradjane Srbije bez obzira na činjenice", dodao je Jeremić.

Kako je istakao, to je jedan dosta alarmantan pokazatelj da je pravosudje u Srbiji u punoj kontroli i predstavlja polugu režima.

"Osećanje nepravde, koje je duboko uvreženo u narodu, u mnogome je podstaknuto time što pred pravosudjem u našoj zemlji očigledno nije moguće jednostavno doći do pravde. To je jedan od verovatno najznačajnijih problema sa kojim se suočavamo kao društvo", istakao je Jeremić.

Novinarka i supruga Vuka Jeremića, Nataša Jeremić podnela je krajem marta krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Srpske napredne stranke (SNS), njenog lidera Aleksandra Vučića, kao i funkcionera SNS Milenka Jovanova pošto je u saopštenju u sred kampanje za predsednika Srbije, Jovanov optužio da je glavni vodja narko dilera u Srbiji.

Protiv SNS krivičnu prijavu je tada podnela na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica, protiv Aleksandra Vučića kao odgovornog lica za zloupotrebu odgovornog položaja i kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca i potpisnika saopštenja Milenka Jovanova.

Krivična prijava je bila podneta "zbog izvršenja krivičnog dela lažno prijavljivanje".

Funkcioner SNS Milenko Jovanov je u saopštenju naveo da Nataša Jeremić "upravlja celokupnim narko tržištem u Srbiji". U to vreme trajala je predsednička kampanja a Jeremić je bio predsednički kandidat grupe gradjana.

Ceo video materijal možete da pronađete OVDE.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.