AAA

POLITIKA | 20.10.2017 14:25

Vučić: Novo oružje za VS nije pretnja nikome

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon svečanosti u Batajnici kojom je obeležena 73. godišnjica oslobodjenja Beograda, da nova tehnika, artiljerija i avioni koji su nabavljeni za Vojsku Srbije ne predstavljaju nikakvu pretnju bilo kome već samo dokaz da Srbija ceni živote svojih gradjana i da će umeti da ih zaštiti. 

Nakon dvočasovnog prikaza osposobljenosti pripadnika Vojske Srbije i nove opreme nabavljene u prethodnom periodu, Vučić je rekao da su Srbi samo u proteklom veku dali više miliona života protiv sila zla i da je Beograd u 100 ratova razrušen do temelja više od 40 puta, zbog čega su ovde životi izuzetni dragoceni. 

On je dodao da Srbija želi da stvori jaku i stabilnu državu koja će svima biti snažan partner i koja će težiti istorijskom dogovoru sa Albancima, komšijskom životu sa Bošnjacima, dobrim odnosima sa Hrvatima i većoj povezanosti sa Crnogorcima. 

"Ne plašimo se da pregovaramo ali neka niko ne pomisli da pregovaramo samo zato što se plašimo", rekao je Vučić i ocenio da je Vojska Srbije svaki dan jača i da će uskoro biti i mnogo bolje plaćena.
Ostale fotografije uz tekst

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.