AAA

POLITIKA | 20.10.2017 16:35

Stamatović: Vučićevo poigravanje najsvetlijim datumima

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović danas je povodom Dana oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu izjavio da je "sramotno i nečasno" poigravati se najsvetlijim i najčasnijim datumima iz prošlosti srpskog i ruskog naroda, a istovremeno realizovati "poslednju fazu predaje Kosova i Metohije".

Stamatović je kazao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upravo danas priznao da je baš on lično dao odobrenje srpskim sudijama i tužiocima da se zakunu na vernost "ratnim zločincima Tačiju i Haradinaju i stupe u pravosudni sistem Kosova".

On je rekao i da je Vučićev režim naterao ono malo Srba da glasanjem u nedelju na lokalnim izborima na Kosovu u nedelju, svojim učešćem i glasanjem po kosovskom zakonu, daju legitimitet "nezavisnoj NATO državi 'Republjik e Kosova'".

Prema Stamatovićevim rečima, Vučić je spreman na sve vrste ustupaka NATO-u samo da se na sednicama Vlade ne bi konačno odlučilo ono što je aklamativan stav gradjana Srbije: da se dodeli diplomatski status Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.