AAA

POLITIKA | 21.10.2017 13:50

Božović: Mali i Vesić obmanjuju gradjane da kasa nikada nije bila punija

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da Beograd, koji je nekada pomagao svima, danas "moli za pomoć za osnovne potrebe" i istakao da vrh vlasti obmanjuje gradjane da gradska "kasa nikada nije bila punija".

"Beograd je do pre pet godina finansijski pomagao gradovima i opštinama širom Srbije, dok je danas zahvaljujući nesposobnoj gradskoj vlasti došao do toga da se iz budžeta Srbije za njega izdvaja pomoć od 100 miliona dinara jer ne može da izmiruje osnovne obaveze", naveo je Božović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je naveo da gradonačelnik Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić obmanjuju javnost tvrdnjama da gradska kasa nikad nije bila punija, pravdajući "bezobrazno" skupu novogodišnju rasvetu koja se postavlja već u septembru.

"Zbog jarbola, fontana, osmomesečne novogodišnje rasvete, besmislenih radova i neprekidnih grešaka, Beograd je doveden u situaciju da mu se isplaćuje pomoć za osnovne troškove", ocenio je Božović i istakao da oni koji su grad doveli u takvu situaciju moraju da odu i da im "nikakva milostinja sa vrha vlasti neće pomoći".

Kako je istakao, gradjani iz cele Srbije još jednom će iz svog džepa platiti greške nesposobne gradske vlasti u Beogradu koja nedomaćinski i nestručo raspolaže budžetom prestonice. 

Vlada Srbije je iz tekuće budžetske rezerve izdvojila 100 miliona dinara za grad Beograd zbog smanjenih prihoda u gradskom budžetu, objavljeno je u "Službenom glasniku".

Kako se navodi, sredstva iz tekuće budžetske rezerve rasporedjuju se Ministarstvu finansija na ime transfera gradu Beogradu za izvršavanje obaveza, usled smanjenog obima prihoda budžeta tog grada. 

Rešenje o izdvajanju 100 miliona dinara Vlada je donela 19. oktobra. 

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.