AAA

POLITIKA | 28.10.2017 17:00

DS traži smenu Vulina, jer je opasan po interese Srbije

Predsednik Odbora za odbranu i bezbednost Demokratske stranke (DS) Sreto Malinović izjavio je danas da je vreme da se smeni ministar odbrane Aleksandar Vulin, jer postaje opasan po interese i bezbednost Srbije.

Reagujući na izjavu Vulina o vojnoj neutralnosti Srbije i učestvovanju Srbije u borbi protiv Islamske države, Malinović, koji je general u penziji, istakao je da je došlo vreme da se otpusti sa "civilnog služenja vojnog roka".
"Nema dana da nam neko od državnih funkcionera ne priredi neprijatno iznenadjenje, medjutim, jasno je da je aktuelni ministar odbrane u svojim istupima potpuno izgubio kompas. On je izjavom na Sajmu knjiga naše vojne i političke potencijale stavio na raspolaganje borbi protiv Islamske države, iako, koliko znamo, to niko od nas nije tražio, a što u tom kontekstu deluje kao poziv u
krstaški rat koji dugoročno može imati ozbiljne posledice po bezbednost Srbije i njenih gradjana", rekao je Malinović, a saopštio DS.

On je pozvao Vulina da kaže da li je bilo zahteva da Vojska Srbije ide da se bori protiv ID.

"Vulinu ne bi bio prvi put da baca u vatru egzistencijalno iznurenu, slabo popunjenu i opremljenu vojsku. Medjutim, ako je bilo takvih ozbiljnih zahteva, postavljamo pitanje ministru zašto javnost o tome nije ranije obaveštena, ko je takav zahtev uputio Srbiji i ko je o tome odlučivao", kazao je Malinović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.