AAA

POLITIKA | 13.11.2017 13:00 > 13.11 13:04

Vučić: Srbija ostaje vojno neutralna (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa brigadnim generalom Čezareom Marinelijem, šefom Vojne kancelarije NATO za vezu o konkretizaciji saradnje Srbije i Alijanse.

Vučić je rekao Marineliju da je Srbije vojno neutralna zemlja koja neće ulaziti u bilo kakve vojne saveze, saopštilo je Predsedništvo.

"Kao nezavisna i suverena država, Srbija će saradjivati sa različitim savezima i državama, uključujući i održavanje dobrih odnosa sa Severnoatlantskom alijansom, sa ciljem očuvanja mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu", rekao je predsednik Srbije.

Vučić i Marineli razmotrili su niz konkretnih aktivnosti koje treba da doprinesu boljem razumevanju izmedju Srbije i NATO, kao i daljoj konkretizaciji saradnje u različitim oblastima, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, dvojica sagovornika su izrazila očekivanje da će predstojeća poseta srpskog predsednika sedištu NATO, tokom koje će razgovarati sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom i učestvovati na Severnoatlantskom savetu, potvrditi napredak u političkom dijalogu i praktičnoj saradnji Srbije i NATO.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.