AAA

POLITIKA | 20.11.2017 12:55 > 20.11 13:06

Opozicija: Nije stavljena tačka na vanredne parlamentrane izbore

Deo opozicionih poslanika ocenio je danas u Skupštini Srbije da Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) "nije stavio tačku" na odluku o tome da li će naproleće biti samo redovni lokalni izbori u Beogradu kako je odlučeno, ili će uz njih ipak istovremeno biti i vanredni parlamentarni izbori u Srbiji.

Poslanici Socijaldemokratske stranka (SDS), Dveri, Demokratske stranke (DS) i Nove stranke su u izjavama novinarima ocenili da promena te odluke zavisi isključivo od volje i procene predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića.

Poslanik SDS Marko Djurišić je rekao da odlukom Glavnog odbora SNS "nije stavljena tačka" na mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora istovremeno s redovnim beogradskim.

On je napomenuo da ga ne bi iznenadilo da se ta tema ponovo otvori jer je, kako je ocenio "sveavlast u Srbiji isključivo u Vučićevim rukama".

Poslanik Nove stranke Zoran Živković i poslanica DS Aleksandra Jerkov smatraju da od Vučićeve "volje i ličnih procena zavisi sve u državi", te i raspisivanje izbora.

Živković je ocenio da je sednica Glavnog odbora SNS "predstavljala farsu", dok je Jerkov rekla da će Vučić, ako bude procenio da su mu potrebni, raspisati i vanredne parlamentarne izbore.

Poslanik Dveri Boško Obradović je ponovio da "Vučiću ništa ne treba verovati" i da je već više puta "pogazio ono što je rekao".

On je ocenio da SNS preti gubitak vlasti u Beogradu i da SNS teško da može da sačuva gradsku vlast čak ni sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom radikalnom strankom koje su "blizu cenzusa".

Po rečima Obradovića, to je jedan od razloga Vučića i SNS za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora istovremeno sa redovnim beogradskim.

Glavni odbor SNS je u subotu dlučio da na proleće iduće godine budu samo redovni beogradski izbori, a ne i vanredni, poslanički u Srbiji.

Funkcioneri SNS i vladajuće koalicije su pozdravili tu odluku, uz ocenu da se državni interesi njome stavljaju iznad stranačkih.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.