AAA

POLITIKA | 20.11.2017 21:35

Komentar-pres: Iz  Kancelarija za Kosovo i Metohiju stizale neistine o izborima


Na lokalnim izborima u opštini Klokot na Kosovu, prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije (CIK), pobedio je kandidat Srpske liste Strahinja Spasić, kandidat za kojeg su u Kancelariji za Kosovo i Metohiju tvrdili da je odustao od kandidature, preneo je danas portal Komentar-pres.

Prema podacima CIK-a, za Strahinju Spasića juče je glasalo 1.030 birača, a za njegovog protivkandidata Božidara Dejanovića  1.020 birača.

Portal (www.komentarpress.net) je podsetio da je dan uoči izbora pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio da je Spasić odustao od kandidature, što nije bilo tačno.

Petković i direktor Kancelarije Marko Djurić danas nisu hteli da odgovore na pitanje novinara kako je Spasić pobedio ako je odustao od učešća na izborima.

Dejanović je u prvom krugu lokalnih izbora bio kandidat za gradonačelnika u opštini Klokot ispred GI Klokot-Vrbovac, a nedavno se priključio Srpskoj listi.

Prema pisanju portala u nedelju je na autoputu kod Niša saobraćajna policija zaustavila autobus koji je prevozio raseljene na glasanje u opštinu Klokot, medju kojima je bila većina Spasićevih simpatizera. Autobus je sproveden na vanredni tehnički pregled, a vozač je dobio potvrdu da je ispravan i da može da se uključi u saobraćaj tek nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavešten o tom dogadjaju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.