AAA

POLITIKA | 21.11.2017 13:35 > 21.11 13:43

Djordjević za razmenu iskustva s Rusijom o povećavanju nataliteta

Ruska iskustva o povećavanju natalilita su veoma značajna za Srbiju i "probaćemo da ih iskoristimo", izjavio je danas u Beogradu ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević tokom posete njegovog ruskog kolege Srbiji.

On je naveo da Srbija zbog niske stope nataliteta godišnje gubi po 35.000 stanovnika, dok je Rusija za deset godina uspela da reši takav problem.

"Rusija je do 2006, zbog niske stope nataliteta, godišnje imala po 700.000 stanovnika manje, ali su za deset godina raznim merama uspeli da preokrenu situaciju", rekao je Djordjević.

On je najavio da će zato Rusiju posetiti ministarka zadužena za demografiju, Slavica Djukić Dejanović.

Djordjević i ministar rаdа i socijаlne zаštite Rusije Mаksim Anаtoljevič Topilin su danas u Beogradu posetili Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

Topilin je ocenio da je taj centar dobro organizovan i da se toj problematici na isti način pristupa i u Rusiji.

Dvojica ministara su ponovila da bi medjudržavni Sporаzum o socijаlnoj zаštiti trebalo da bude potpisаn do krаjа ove godine da bi se po reciprocitetu regulisalo penziono-invalidsko osiguranje rаdnikа iz Srbije u Rusiji i ruskih rаdnikа u Srbiji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.