AAA

POLITIKA | 21.11.2017 20:30 > 21.11 20:51

Dačić i Mićeti: Politički odnosi Srbije i Argentine na izuzetno visokom nivou

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saglasio se danas, prvog dana posete Argentini, sa potpredsednicom te zemlje Gabrijelom Mićeti da su bilateralni politički odnosi na "izuzetno visokom nivou" i da je unapredjena saradnja u medjunarodnim organizacijama.

Sagovornici su ocenili da izmedju Srbije i Argentine nema otvorenih pitanja, da je unapredjena saradnja u medjunarodnim organizacijama, a posebno su ukazali na važnost poštovanja principa medjunarodnog prava i teritorijalnog integriteta za šta se obe države zalažu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako je navedeno, u sadržajnom i veoma srdačnom razgovoru zajednički je konstatovano da je potrebno izvanredne političke odnose dopuniti i ekonomskom saradnjom, za šta postoji interes u obe države.

Ministar Dačić i potpredsednica Argentine Gabrijela Mićeti razmenili su mišljenja i o regionalnim pitanjima, kao i o zajedničkim bezbednosnim izazovima i rizicima, navodi se u saopštenju.

Nakon sastanka sa potpredsednicom Mićeti, ministar Dačić imaće izlaganje u Argentinskom savetu za medjunarodne odnose (Consejo Argentino para las Relaciones Internacionales CARI) na temu "Spoljna politika Srbije i aktuelni izazovi".

Šef srpske diplomatije razgovaraće sutra u Buenos Ajresu i sa ministrom spoljnih poslova Argentine Horheom Marselom Forijem i svečano otkriti mural koji će biti na Trgu Srbija, a koji je poklon Beograda Buenos Ajresu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.