AAA

POLITIKA | 22.11.2017 13:40

Vučić o presudi Mladiću: Građani da gledaju u budućnost i gde će im živeti deca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne postoji nijedna osoba koja nije znala kakav će biti ishod sudjenja ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, koji je pred Haškim tribunalom osudjen na doživotni zatvor. 

"Kao predsednik, nemam pravo da tumačim nepravosnažne presude, ali znam koliko su u regionu sada emocije uzavrele. Srbije poštuje tudje žrtve i od drugih očekuje isto, ali za poštovanje prema svojim žrtvama moraćemo sami da se izborimo", rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu. 

On je rekao da je Srbija uvek poštovala sve žrtve drugih zemalja, iako on nije siguran da su oni uvek poštovali srpske žrtve. 

Vučić je gradjanima poručio da danas treba da gledaju u budućnost i gde će im živeti deca, kao i da se trude da sačuvaju mir i stabilnost u regionu.

"Treba da gledamo koliko ćemo fabrika izgraditi i da se ne gušimo u suzama iz prošlosti već od radničkog znoja... Naše suze neće naći odgovor u medjunarodnoj zajednici", rekao je on. 

Na pitanje kako pred Haškim tribunalom nisu mogli da budu osudjeni Ramuš Haradinaj, Naser Orić ili Ante Gotovina, Vučić je rekao da to ide na sramotu onih koju su tu pravdu delili. 

"Ne znači da mi treba da pravdamo zločine koje su činili neki sa srpskim imenima. Ali mi smo u stanju da svoju odgovornost prihvatimo, za razliku od drugih", rekao je Vučić. 

Mladić je danas pred Haškim tribunalom osudjen na doživotnu kaznu zatvora za ratne zločine u BiH. U Hagu je proglašen krivim po svim tačkama optužnice izuzev prve koja se odnosi na genocid u šest opština u BiH.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.