AAA

POLITIKA | 22.11.2017 19:00

Gojković: Presuda Mladiću očekivana, Srbija privržena stabilnosti

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je danas da je prvostepena presuda Tribunala u Hagu generalu Ratku Mladiću očekivana, kao i da su Srbija i njeni gradjani i u ovom trenutku privrženi očuvanju stabilnosti kao glavnog preduslova ukupnog napretka i razvoja regiona.

Kako je saopšteno, Gojković je rekla da iako Haški tribunal nije odgovorio na postavljeni cilj pomirenja u regionu i zadovoljavanja pravde za sve žrtve, Srbija ostaje posvećena izgradnji odnosa zasnovanih na poverenju i usmerenih ka gradnji zajedničke budućnosti.

Ona je ukazala da Srbija poštuje svaku žrtvu i naglašava važnost jednakog pristupa svim žrtvama u interesu pravde i pravičnosti.

Prvostepeno veće Haškog tribunala osudilo je danas Mladića na doživotnu kaznu zatvora za genocid u Srebrenici i za zločine protiv čovečnosti u 15 bosanskih opština, koji obuhvataju progone, istrebljenja, ubistva, deportacije i prisilna premeštanja. Proglašen je krivim po svim tačkama optužnice izuzev prve koja se odnosi na genocid u šest opština u BiH.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.