AAA

POLITIKA | 24.11.2017 09:25 > 24.11 09:27

Patrijarh o presudi Mladiću: Silni svetski moćnici rade djavolska dela

Srpski patrijarh Irinej izjavio je da je presuda ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću bila očekivana i da je uveren da je i ta presuda kao i svaka druga protiv Srba tu "jer silni svetski moćnici rade djavolska dela".

"Još jedan Srbin osudjen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osudjen i da će sve biti tako i mi nažalost tu ništa ne možemo da učinimo. Sve se to dešava jer silni svetski moćnici rade djavolska dela, a mi trpimo posledice", rekao je patrijarh Irinej za dnevni list "Alo".

On je naveo i da nepravda što se u Hagu "sudi samo srpskim generalima, a što se svi ostali puštaju na slobodu traje dugo i da joj se ne vidi kraj".

"Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini", naveo je patrijarh i dodao da se sa tom nepravdom treba boriti tako što "ćemo voditi računa o sebi, biti jedinstveni i složni, što ćemo raditi više i gledati svoja posla".   

Haški tribunal prvostepeno je osudio Ratka Mladića na doživotnu zatvorsku kaznu zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti nad Muslimanima i Hrvatima tokom rata u Bosni i Hercegovini.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.