AAA

POLITIKA | 26.11.2017 23:00 > 27.11 09:43

Fabrici: Najbolja stolica za Srbiju ona za stolom u Briselu

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici ocenio je da je "za Srbiju najbolja 'stolica' ona za stolom u Briselu gde će sedeti sa ostalim evropskim liderima".

Fabrici je u intervjuu za današnja izdanje dnevnih novina "Blic" kazao da se u "Briselu vidi odlučnost da se na Srbiju gleda kao na buduću članicu Evropske unije" i dodao da Srbija na kraju mora u potpunosti da uskladi svoju spoljnu politiku sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU.

Upitan kako će to uticati na srpsko-ruske odnose, Fabrici je istakao da članice EU i one koje to žele da postanu moraju da postupaju u okviru zajedničke spoljne i bezbednosne politike.

"Možete razvijati odnose sa nečlanicama EU, Rusijom ili bilo kojom drugom zemljom sveta, ukoliko poštujete taj zajednički okvir", kazao je zvaničnik EU.

Komenatarišući slobodu medija u Srbije, Fabrici je pohvalio započeti dijalog izmedju predstavnika medija i predsednice Vlade Ane Brnabić i dodao da EU tu oblast smatra fundamentalnim pravom.

Dodao je da se očekuje izveštaj nezavisnog stručnjaka čiji je zadatak bio da utvrdi stanje na medijskoj sceni u Srbiji i preporuka o tome šta bi EU i Srbija mogle da urade kako bi se napredovalo u toj oblasti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.