AAA

POLITIKA | 13.12.2017 12:35

Djilas za NIN: Ulazim u trku za gradonačelnika Beograda

Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Djilas izjavio je da će učestvovati u trci za gradonačelnika Beograda i da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

"Odlučio sam da udjem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da se zaustavi propadanje prestonice Srbije", rekao je Djilas u intervjuu za sutrašnji broj magazina NIN.
"Sad mogu da potpišem i da garantujem celom svojom imovinom, da ćemo sve one stvari koje zavise isključivo od nas, a ne od Republike, uraditi u prvih 12 meseci naše vlasti", poručio je Djilas.

Djilas je naveo da je uveren da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

"I verujem da ćemo se lako dogovoriti ako predsednici stranaka budu prvo Beogradjani, pa tek onda stranački lideri... Znam da veliki broj gradjana kaže: 'Ma, nema šanse, oni će da pobede opet. Ja vam kažem ma, neće! Ima šanse! I za Slobu smo mislili da će da vlada još 100 godina, pa je pao'", rekao je Djilas.

On je kazao da nije mislio da će se više ikad baviti politikom, ali i da nije mislio ni da u Srbiji može da se napravi vlast koja je gora od Miloševićeve, protiv koje se, kako je kazao, u mladosti borio i organizovao studentske proteste.

"Razlog plus za moj povratak u politiku su reakcije koje je izazvala moja izjava da sam ponosan što naša ćerka koju je Milica nosila u stomaku kada smo nas dvoje šetali pre dvadeset godina, danas ponovo demonstrira boreći se za bolju Srbiju. A šta treba da rade mladi ljudi nego da se bune, da traže promene, bolju državu bez obzira na to ko je na vlasti?", istakao je Djilas.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.