AAA

POLITIKA | 13.12.2017 18:45 > 13.12 19:42

SPS: Iskreno žalimo što smo 2008. podržali Djilasa a ne Vučića

Socijalistička partija Srbije (SPS) izrazila je danas "iskreno žaljenje" što je 2008. godine zbog, kako se navodi, "sramnih pritisaka" tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića donela "pogrešnu odluku" kojom je za gradonačelnika Beograda podržala Dragana Djilasa, "a ne Aleksandra Vučića koji je tada zavredio pažnju i podršku građanki i građana Beograda".

Reagujući na najavu bivšeg predsednika Demokratske stranke da će se kandidovati na predstojećim izborima za gradonačelnika Beograda, SPS je pozvala "sve devastirane, nepostojeće, odnarođene i egocentrične opozicione prvačiće" da "obavezno podrže" kandidaturu Djilasa.

Izmedju ostalog, SPS Djilasa naziva "zločincem koji želi da bude povratnik u svom zločinačkom poduhvatu kako bi punu kasu Beograda, investicije koje se realizuju, zaposlenost koja je na najvišoj istorijskoj koti, pozitivnu energiju kod građana, uništio željom za novim bogaćenjem".

SPS zakjučuje saopštenje konstatacijom: "Uvereni smo da pravda, vizija i strateška saradnja SPS i SNS donosi veliku pobedu na gradskim izborima, nosi sobom i veliku dozu odgovornosti da Beograd pozicioniramo na mapi sveta koje zaslužuje, ali takođe i da secikese, umišljene liderčiće i snobovske sebičnjake i definitivno pošaljemo na smetlište istorije".

Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Djilas najavio je da će učestvovati u trci za gradonačelnika Beograda i da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

"Odlučio sam da udjem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da se zaustavi propadanje prestonice Srbije", rekao je Djilas u intervjuu za sutrašnji broj magazina NIN.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.