AAA

POLITIKA | 15.12.2017 16:55 > 15.12 17:04

Britanski ambasador: CRTA za nas i dalje važan partner

Britanski ambasador u Beogradu Denis Kif nije želeo danas da komentariše vest da je Skupština Srbije raskinula Memorandum o saradnji sa organizacijom CRTA, a dodao je da njegova zemlja ceni saradnju sa srpskim parlamentom, a da je CRTA i dalje njen važan partner.

"Visoko cenimo našu saradnju sa Skupštinom Srbije. Parlament je važan deo svake demokratije. Takodje, CRTA je za nas i dalje vrlo važan partner, pošto želimo civilno društvo koje doprinosi transparentnosti", rekao je novinarima ambasador Velike Britanija koja je medju zemljama koje najviše ulažu u otvorenost parlamenta.

Ambasador Kif je na konferenciji "Zapadni Balkan i EU: Put ispred nas" to rekao na pitanje novinara o tome što je Skupština Srbije raskinula Memorandum o saradnji sa organizacijom CRTA koja je juče zatamnila svoj sajt "Otvoreni parlament".

CRTA je to objasnila time što "ne želi i ne može da posmatra urušavanje" kojem Skupština Srbije "podvrgnuta poslednjih dana", tokom debate o državnom budžetu za 2018. godinu. Ta organizacija je dodala da će sajt "Otvoreni parlament" biti zatamnjen dok "situacija ne počne da se vraća u civilizacijske tokove".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.