AAA

POLITIKA | 28.12.2017 12:30 > 28.12 12:50

Ana Brnabić: Djilas ne može na pravi način da vodi Beograd, Šešelj zaslužio moje poštovanje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas koji je najavio da će se opet kandidovati za tu funkciju, ne može na pravi način da vodi Beograd i da je to pokazao.

"Ne razume prava manjina, ni svoje zakonske obaveze. Ne podržava Paradu ponosa. To može da bude njegovo lično mišljenje, ali je gradonačelnik morao sa relevantnim državnim službama da obezbedi uslove da se ona bezbedno održi", rekla je Ana Brnabić u intervjuu "Nedeljniku".

Ona je kazala da je Djilas poručivao LGBT populaciji da sve radi u četiri zida, što govori da "nije dobro predstavljao duh slobodnog Beograda".

"Sada priča da je imao odličnu saradnju sa LGBT, jer je pomagao da se grade sigurne kuće. Meni se to čini kao njegovo novo vredjanje: ako ne možete u svoja četiri zida, onda ću vam obezbediti rezervna četiri zida. To je isto pokazao s Romima", rekla je Ana Brnabić.

Upitana šta misli o predsedniku Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saši Jankoviću, ona je rekla da nije čula nijedan njegov ozbiljan stav o državi ili nacionalnim pitanjima.

"U Srbiji imamo predsednika PSG koji kaže: Draža mi je iskrenost Djilasa nego Parada ponosa. A Ustavom zagarantovano pravo na slobodu kretanja, jednakost ljudskih prava, šta je sa antidiskriminatornom politikom? Od tog dana Janković može slobodno da promeni ime u 'Pokret nekih slobodnih gradjana'", rekla je Ana Brnabić.

Za predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića rekla je da ima potpuno drugačiju politiku od bilo čega što ona zastupa, odnosno to je više politika desnog centra, a za lidera pokreta Dveri Boška Obradovića da nije ozbiljan političar i da Dveri jedino što nisu iznele jeste da "svetom vlada porodica guštera, a da ih samo nadareni mogu videti".

Ana Brnabić je kazala da je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zavredio njeno poštovanje jer sa njim uvek znate na čemu ste.

Za Demokratsku stranku (DS) i njenog predsednika Dragana Šutanovca rekla je da je domen današnje politike DS-a "što gore to bolje".

"Tužno mi je kada u Skupštini dobijemo informaciju da ćemo otvoriti dva poglavlja u pregovorima sa EU, a onda tapšu samo poslanici vladajuće koalicije. Da sam ja poslanica DS-a, i ja bih tapšala, jer je to i moja politka", kazala je Ana Brnabić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.