AAA

POLITIKA | 28.12.2017 18:05 > 28.12 19:43

Transparentnost Srbije o izjavi premijerke Brnabić i funkcionerskoj kampanji

Povodom izjave premijerke Ane Brnabić da je "fer" da šef države otvori neku investiciju "zato što je on uložio mnogo truda i energije da se dovedu neki od tih investitora", Transparentnost Srbija je danas saopštila da je još 2016. godine predložila uredjivanje "funkcionerske kampanje", ali da još ništa nije poboljšano.

Ta organizacija je navela da nisu pobošljani ni zakoni, ni praksa, a da je stanje u mnogo čemu još gore nego tada, usled spornih pravnih stavova Agencije za borbu protiv korupcije i praktično nepostojećeg nadzora REM.

Neki od predloga se odnose na period van izborne kampanje, na zabranu učešća politički izabranih javnih funkcionera na promotivnim skupovima, u posetama, konferencijama koje organizuju organi vlasti tokom izborne kampanje, kao i drugim dogadjajima namenjenim medijskoj promociji, osim kada je jasno naznačeno da je reč o aktivnosti koju sprovodi politička stranka, koalicija ili grupa gradjana koja učestvuje na izborima.

Drugi predlog je opšte uredjivanje pojedinih aktivnosti organa vlasti i javnih funkcionera, da bi se smanjile mogućnosti za diskreciono odlučivanje od slučaja do slučaja, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.