AAA

POLITIKA | 06.01.2018 13:35

Stanković (Nova stranka): Socijalne karte korak u stvaranju ozbiljne socijalne politike


Zamenik predsednika Nove stranke Aleksandar Stanković ocenio je danas da prvi korak u stvaranju ozbiljne socijalne politike treba da bude izrada socijalnih karata, kako bi pomoć došla do onih kojima je najpotrebnija.

On je sa predsednikom Demokratske stranke Draganom Šutanovcem danas razgovarao sa gradjanima u Zemunu i Novom Beogradu, i rekao da je solidarnost osnova svakog uspešnog društva a briga o ugroženima odlika svake odgovorne države i da će oni voditi upravo takvu politiku.

Stanković je rekao da oni neće rasipati novac "na estradne fontane i besmisleno popločavanje centra grada", već ulagati u fondove za razvoj i školovanje talentovane dece.

"Nećemo novac poreskih obveznika bacati ni na novogodišnju rasvetu od oktobra do marta, već ga usmeriti na besplatne vrtiće za nezaposlene, socijalno ugrožene roditelje, pune plate za porodilje i 13. penziju za naše najsiromašnije penzionere", naveo je Stanković a saopštila Nova stranka.
On je rekao i da Grad Beograd raspolaže imovinom koja čak nije precizno ni popisana, ali su procene da je reč o više od milion kvadrata.

"Insistiraćemo na popisu imovine i njenoj prenameni, kako bi se gradjanima bez krova nad glavom omogućio smeštaj. Snaga Beograda uvek se ogledala kroz solidarnost njegovih stanovnika. No, ta ljudska solidarnsot nije dovoljna ukoliko je, kao danas, ograničena sebičnom vlašću koja samo o sebi vodi računa. Zato ćemo takvu vlast smeniti", rekao je Stanković.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.