AAA

POLITIKA | 07.01.2018 23:05 > 08.01 09:30

Jovanović (LDP): Evropa nam je sve dalja, iako proces integracija ide svojim tokom

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da mu se čini da je Evropa sve dalja Srbiji, iako proces integracija ide "nekim svojim tokom", a govorio je i o predstojećim izborima u Beogradu.

"To je zato što ne gradimo Evropu u Srbiji, već pravimo frontove i iz puškarnica svojih malih kancelarija pucamo na mete koje uglavnom promašujemo", rekao je Jovanović za list "Danas" u izdanju od ponedeljka.

On je istakao da je važno da se o svim ključnim pitanjima razgovara i da im se racionalno pridje.

Upitan ko će biti kandidat LDP-a na beogradskim izborima, Jovanović je kazao da na te izbore izlaze s jasnom vizijom za Beograd i da LDP-u nisu potrebna velika imena i velike poruke.

"Vreme je da nekim novim generacijama damo šansu i ovo je trenutak kada treba da imaš hrabrosti da se ne uklapaš u partijske dogovore i alibi koalicije, već da ponudiš drugačiji odgovor na potrebe ljudi", kazao je Jovanović.

On je kazao i da ne postoji nikakva potreba, šansa ili interes društva da LDP bude deo koalicije koju predvodi Demokratska stranka.

"Ovo su više izbori izmedju aktera opozicije nego ozbiljni izbori izmedju različitih politika. Tako da, kao i skoro uvek kada govorim o prošlosti ili nekim vrednostima, ne mogu da se složim sa (Draganom) Djilasom", rekao je Jovanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.