AAA

POLITIKA | 12.03.2018 14:30 > 12.03 14:38

Jeremić: Nastavljamo saradnju sa Djilasom i PSG


Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će ta partija nastaviti saradnju sa Pokretom slobodnih gradjana i Draganom Djilasom i kao besmislene odbacio navode provladinih tabloida o raskidanju tog saveza.

"Sve osim nastavka saradnje bilo bi potpuno neodgovorno. Ne sumnjam da ćemo nastupiti zajedno i na sledećim izborima, kada god budu održani, a u medjuvremenu ćemo nastaviti koordinaciju i saradnju. Medju nama postoje odredjene političke i ideološke razlike, ali one blede u odnosu na to sa kakvim se zlom naprednjačke vlasti suočavamo", rekao je Jeremić gostujući na televiziji Naša.

Jeremić je rekao da ostaje da se vidi kako će Djilas artikulisati nastavak svog političkog delovanja, ali da to ne dovodi u pitanje savez i da će Narodna stranka u svakom slučaju nastaviti da saradjuje sa njim i sa Pokretom slobodnih gradjana Saše Jankovića.

Predsednik Narodne stranke je rekao da će ta stranka samostalno nastupiti na lokalnim izborima u Smederevskoj Palanci, zakazanim za 25. mart, i da očekuje dobar rezultat, uprkos pritiscima vlasti, koja će, kako je naveo, upotrebiti "svu silu" koju je angažovala i na nedavnim izborima u Beogradu i Boru, gde su zabeležene brojne nepravilnosti.

"Narodna stranka će u Smederevskoj Palanci nastupiti kao jedina stranka prave opozicije, imajući u vidu da većina relevantnih političkih aktera u tom gradu saradjuje sa Srpskom naprednom strankom. Jedina druga značajna lista je koalicija DS, DSS, SDS i LDP, stranaka o kojima su se gradjani jasno odredili na izborima u prestonici. Suštinski, u Palanci će se opredeljivati izmedju Narodne stranke i SNS-a", rekao je Jeremić.

Jeremić je, povodom 15. godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Djindjića, rekao da je Djindjić bio državnik prepoznat i cenjen svuda u svetu i da mu je zahvalan za sve što je uradio za Srbiju ili pokušao da uradi dok nije tragično nastradao.

"Sećanje na njegovu viziju, elokvenciju, artikulisanost i energiju nas obavezuje da ne zaboravimo šta je i ko je bio Djindjić, i da u novim, promenjenim okolnostima, vidimo šta je ono što bi danas čovek takvog kalibra pokušao da postigne za Srbiju", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da su u Srbiji danas na vlasti ljudi koji su sušta suprotnost Djindjiću i svemu za šta se on zalagao, i podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoreno rekao da se napio od sreće kada je Djindjić ubijen.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova, rekao je da će Kosovo biti glavna tema razgovora pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela i Vučića u Beogradu i da će predsedniku Srbije po svoj prilici biti predstavljeno rešenje koje mu se neće svideti.

"Vučić je obećao da će rešiti Kosovo na način na koji stranci očekuju. Sada je došlo vreme naplate. Moraće da ispuni njihov plan jer je ucenjen, ima tonu putera na glavi i mnogo kostura u ormanu, koji bi mu se izvadili ako bi se usudio da im se suprotstavi. Medjunarodna zajednica zna za kriminal u Srbiji i dokaz za to je i stavljanje na listu država osumnjičenih za pranje novca i finansiranje medjunarodnog terorizma", rekao je Jeremić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.