AAA

POLITIKA | 12.03.2018 22:55

Pajtić: Vlada daje novac za spomenik Djindjiću, a promoviše suprotne vrednosti


Bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je večeras da Vlada Srbije izdvaja sredstva za spomenik ubijenom premijeru Zoranu Djindjiću, ali da promoviše vrednosti suprotne onima za koje se Djindjić zalagao.Gostujući u emisiji na TV N1, Pajtić je kazao da vlast guši indivdiualne i medijske slobode, kao i da razara institucije i demokrtaiju.

"Nema ničega od onoga za šta se Zoran zalagao, osim tehničkog procesa pridruživanja EU. Evropskoj uniji ne treba ovakva Srbija. Govoriti o tome da je (predsednik Srbije i Srpske napredne stranke) Aleksandar Vučić sledbenik, nema nikakvog smisla. Osim toga što danas Vučić ne skida (ulične) table s imenom Djindjića, već izdvaja sredstva za spomenik, sve ostalo je isto", kaže Pajtić.

Navodeći da je 15 godina na delu "proces zamagljivanja" onoga što je delo i politička zaostavština Zorana Djindjića, Pajtić je ukazao na nepostojanje poštovanja ubijenog premijera.

"Nisu samo prekrečene ploče, video sam parolu gde se Vučić i Djindjić proglašavju istom bandom, revizija je na delu, neke grupe podržavaju takav pristup gde treba potirati uspomenu na Djindjića", kazao je Pajtić.

Bivši lider DS-a ocenio je da su izbori u Beogradu bili prilika da se pokrenu procesi koji bi "relativizovali sveukupnost vlasti jednog čoveka", ali ta prilika je izgubljenja i ,ne vidi kako bi se sada to moglo promeniti.

"Upozoravali smo da će se stranke naći ispod cenzusa, a da gradjani očekuju da se stvori gradjanski front", kazao je Pajtić.

Govoreći o ostanku DS-a ispod cenzusa na izborima u Beogradu, Pajtić je kazao da DS zbog Djindjića nema pravo da odustane od političke borbe, da je uloga te stranke nezamenljiva i da ona mora postojati, a da joj je potrebno vreme da se konsoliduje.

Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić kazala je da je Djindjić bio simbol promene i da su hiljade ljudi radile da 2000. godina bude početak promena.

"Ova vlast je preuzela ideju i promenila politiku, ali slabo razumeju šta su preuzeli i obavljaju poslove koje ne podnose, i to se vidi", kazal je Gordana Čomić.

Ona je kazala da posle ostavke dosadašnjeg predsednika DS Dragana Šutanovca teku pripremne izborne radnje za izbor novog rukovodstva stranke.

"To što mi smatramo da vlast pravi katastrofalne poteze, to je zadatak više da se sabereš, obnoviš i da ustaneš i kreneš dalje. Preživeli smo i teže dane, danas je najteži dan u istoriji i samo od naše volje zavisi da li će se to i desiti. Bilo bi dobro i za Srbiju. Debakl je otrežnjenje koji može da bude početak promene", kazala je ona.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.